Δεύτερη ευκαιρία

Ευκαιρία: σύμπτωση κατάλληλων συνθηκών , ευνοϊκών περιστάσεων που επιτρέπουν την πραγματοποίηση ενός σκοπού.
Οπότε για να αρπάξεις μια ευκαιρία πρέπει να είσαι την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χώρο, αλλά και να έχεις και τα μάτια σου ανοιχτά για να την αναγνωρίσεις. 
Τι γίνεται όμως αν δεν την άρπαξες κι ύστερα το μετάνιωσες;
Υπάρχει δεύτερη ευκαιρία;
Μάλλον αυτό εξαρτάται από το είδος της ευκαιρίας που έχασες.
Για κάποιες υπάρχει δεύτερη φορά , αλλά σε αντίθεση με την αρχική, δεν αρκεί απλά να βρίσκεσαι την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χώρο για να την δεις. Μάλλον την δεύτερη ευκαιρία πρέπει να προσπαθήσεις για να την κερδίσεις. Πόσο τυχερός θα είσαι άλλωστε για να εξαρτάται και η δεύτερη ευκαιρία σου από τις κατάλληλες συνθήκες μόνο;
Για κάποιες δεν υπάρχει δεύτερη φορά. Έρχονται μόνο μια φορά και η ΜΗ αρπαγή τους σου αφήνει για πάντα μια πικρία.
Τι γίνεται όμως αν η δεύτερη ευκαιρία σου είναι στα χέρια ενός άλλου προσώπου και δεν έχει να κάνει μόνο με το είδος των συνθηκών που επικρατούν;
Τότε τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, διότι δεν ξέρεις αν αυτό το πρόσωπο θέλει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. 
Δεν μπορώ να χωρίσω τα πρόσωπα σε κατηγορίες με βάση τους λόγους που δίνουν ή όχι δεύτερες ευκαιρίες γιατί θα ήταν πάρα πολλές.
Τόσες πολλές, όσα και τα συναισθήματα που βιώνουν αυτά τα πρόσωπα.
Τόσες πολλές, όσες και οι μάχες που έχουν να δώσουν με τη λογική τους αυτά τα πρόσωπα
Αν θέλω να βγάλω ένα συμπέρασμα πολύ γενικό, χωρίς να γίνω απόλυτη σε ένα τόσο πολυδιάστατο θέμα, νομίζω πως οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.
Αν και το ''μετάνιωσα'' είναι μεγάλο θέμα εξίσου , ίσως αν θέλουμε να μη χάσουμε εντελώς την πίστη μας στους ανθρώπους πρέπει να δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες.
Να αποδεχόμαστε την ανθρώπινη φύση που δεν συμπεριλαμβάνει την έννοια της τελειότητας και να συνειδητοποιούμε πως όλοι μπορούμε να κάνουμε λάθη.
Η αλήθεια είναι πως το να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία εμπεριέχει αναμφίβολα ένα ρίσκο - οπότε για να το πω και λαϊκά εξαρτάται κι από το πόσο βαστάει η ψυχούλα σου.

Τρίτη ευκαιρία δεν έχει.
Ε μην το ξεφτιλίσουμε. 
Τι; μην είμαι απόλυτη λες;

Καλά. Πάντως τέταρτη δεν έχει σίγουρα. Δεν το διαπραγματεύομαι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις