Τύχη-τοίχοι-τείχη

Κοίτα δεν ξέρω.
Εσύ πιστεύεις;
Στην τύχη πιστεύεις;

Εγώ δεν θέλω να πιστεύω στην τύχη.
Θέλω να πιστεύω στο κάρμα.
Στη σύνδεση μεταξύ αιτίου κι αποτελέσματος.
Αλλά τώρα τελευταία λέω να αρχίσω να πιστεύω και λίγο στην τύχη.
Όχι πολύ γιατί μετά καταλήγεις να ελπίζεις σε θαύματα και δεν πολυπροσπαθείς για κάτι.
Απλά ύστερα από πολύ σκέψη κατέληξα ότι ίσως και να μπορούμε να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε τυχερούς και άτυχους.
Είναι οι ΤΥΧΕΡΟΙ που έχουν με το μέρος τους την ΤΥΧΗ και με ένα μαγικό τρόπο όλα τους πάνε όπως τα θέλουν χωρίς πάντα ιδιαίτερη προσπάθεια.
Είναι οι ΑΤΥΧΟΙ που δεν έχουν με το μέρος τους την ΤΥΧΗ και περνάνε από 40 κύματα πριν αποκτήσουν αυτό που θέλουν. (και ΑΝ)
Οι τυχεροί σπάνια παραδέχονται την τύχη τους και οι άτυχοι είναι πολύ απασχολημένοι με την γκαντεμιά που τους δέρνει για να μιλήσουν για την κατάστασή τους.

Το πλεονέκτημα πάντως των άτυχων είναι ότι μπορεί να μην έχουν πάντα αυτό που θέλουν ή να κουραστούν και να περιμένουν πάρα πολύ για να το αποκτήσουν αλλά κάτι μαθαίνουν κατά τη διάρκεια της αναμονής. Όλο και κάτι μαθαίνουν από κάθε αναμονή. Αν δεν τα παρατήσουν κάπου εκεί στην πορεία. Το μειονέκτημά τους είναι ότι η γκαντεμιά τους τους κάνει μίζερους ενίοτε. Αλλά θα μου πεις ναι...πέφτεις-σηκώνεσαι,πέφτεις-σηκώνεσαι αλλά από το πέφτεις μέχρι το σηκώνεσαι είναι μια παύλα δρόμος. Κι άλλο η παύλα να ναι τέτοια - κι άλλο να ναι τέτοια -------------
Το πλεονέκτημα των τυχερών είναι ότι βλέπουν τις επιθυμίες τους να εκπληρώνονται τη μία μετά την άλλη λες κι έχουν καταπιεί το μαγικό λυχνάρι. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν εκτιμούν αυτό που αποκτούν αρκετά και είναι πολύ πιο ανυπόμονοι από τον μέσο γκαντέμη συνάνθρωπο.
Συμπεράσματα δικά μου βέβαια αυτά.
Όπως και τα άλλα.
Γενικά.

Σχετικά είναι όλα.
Κι αφού είναι όλα τόσο σχετικά δεν μπορώ να γράψω τις σκέψεις μου.
Τα σχετικά και μπερδεμένα δύσκολα εκφράζονται.

Προβληματιστείτε μόνοι σας λοιπόν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις