Το 2016 θα...

Δεν είναι ότι μας πιέζει και κανείς για να θέσουμε στόχους για το νέο έτος, αλλά αυτή η μετάβαση από τη μία χρονιά στην άλλη μας δίνει ένα καλό σημείο εκκίνησης ή και τερματισμού. Τέτοια σημεία εκκίνησης/τερματισμού υπάρχουν και άλλα όπως η Δευτέρα, τα γενέθλιά μας, του Άη Γιαννιού(;) ή τέλοσπαντων όποια ημερομηνία αποφασίσουμε εμείς πως θα κάνουμε μια καινούρια αρχή σε κάτι συγκεκριμένο.
Αυτό όμως που συνειδητοποίησα εφέτος για πρώτη φορά είναι ότι έχω κάτι ξεχασμένους στόχους από τα 16-17 μου ας πούμε και μένουν ανεκπλήρωτοι μέχρι σήμερα.
Κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα
ΤΟ 201_ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ.
Και δεν γίνεται.

ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΩ;
ΡΕ ΣΟΦΟΥΛΑ, τον στόχο με αριθμό 3 τον θέλεις ακόμα; τον στόχο με αριθμό 5 μήπως πρέπει να τον αλλάξει κάπως; ο στόχος νούμερο 2 σου ταιριάζει ακόμα; ο στόχος νούμερο 7 κολλάει με την προσωπικότητα σου ;

Λοιπόν,αν έχεις 10 ίδιους στόχους εδώ και πολλά χρόνια σου προτείνω να τους επανεξετάσεις γιατί μπορεί να μην έχεις πια την ανάγκη να τους καταφέρεις και άδικα να νιώθεις ότι κάτι δεν έχεις πετύχει.
Δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος.
Οι επιθυμίες σου έχουν αλλάξει.
Οι απόψεις σου έχουν αλλάξει.
Οι ανάγκες σου έχουν αλλάξει.
Οι αντοχές σου έχουν αλλάξει.
Η υπομονή σου έχει αλλάξει.
Αν βέβαια θέλεις το 2016 να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάποιους από αυτούς ίσως χρειαστεί να τους προσαρμόσεις στην προσωπικότητα που έχεις διαμορφώσει αυτή τη στιγμή.

Γι'αυτό πάρε χαρτί και μολύβι και να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
Ας τον να σου μιλήσει, να σου πει την αλήθεια κι αυτό το αφιλτράριστο που θα σου πει να το ακούσεις με προσοχή και να το δεχτείς αγάπη.

Υ.Γ. Δεν λέω να εγκαταλείψετε τους στόχους σας επειδή δεν τους πραγματοποιήσατε ακόμη. Λέω απλά να τους επανεξετάσετε. Κάποιους μπορεί να τους διαγράψετε, κάποιους μπορεί να τους αφήσετε όπως είναι και κάποιους μπορεί να τους δείτε με τα σημερινά σας μάτια και να βρείτε επιτέλους τον τρόπο για να τους πραγματοποιήσετε.

Καλά Χριστούγεννα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις