Μανταρίνια θες;

Καθόμουνα κι αγνάντευα
πέρα τα δύο σπίτια
και τότε αναρωτήθηκα
τι κάνουν τα σπουργίτια.

Είπα να ξεκινήσω σήμερα με ένα μικρό ποιηματάκι γιατί δεν ήξερα πώς να ξεκινήσω για να σας πω ότι ο καθένας μας είναι στον κόσμο του. Όχι ότι το ποίημα κολλάει αλλά έτσι επιβεβαιώνεται κιόλας ότι είμαι στον κόσμο μου, κάτι που ταυτόχρονα προσδίδει αξία σε αυτή την ανάρτηση πριν ακόμα μπω στο θέμα. :P

Ναι , λοιπόν, ο καθένας μας είναι στον κόσμο του.
Όχι με την κακή έννοια αλλά με την λογική έννοια.
Το χω λίγο στο μυαλό μου σαν τις μπάμπουσκες.
Ζούμε στη Γη ξέρω γω, μετά εμείς είμαστε Ευρώπη, μετά Ελλάδα, μετά στην πόλη μας, μετά στην οδό μας, μετά στο σπίτι μας και μετά ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΜΑΣ.
Έχουμε τους δικούς μας κανόνες, τις δικές μας αξίες, τα δικά μας πιστεύω και γενικά έχουμε έναν εγκέφαλο ολόδικό μας. Δεχόμαστε και ερεθίσματα και για να τα βάλουμε στο κεφάλι μας τα ερμηνεύουμε πρώτα με τον δικό μας τρόπο.

Οπότε αν κάποιος θέλει μια συμβουλή, εσύ θα του δώσει την Συμβουλή 1 , ο άλλος τη Συμβουλή 2, ο τρίτος τη Συμβουλή 3, που μπορεί να είναι ίδιες,παρόμοιες ή τελείως άσχετες μεταξύ τους. Κι ο καψερός ή θα πάρει την 1 ή την 2 ή την 3 , ή θα κάνει συνδυασμό ή θα σας γράψει και θα κάνει ό,τι γουστάρει στην τελική. :P

Επίσης μπορεί κάποιος να μη σας ζητήσει συμβουλή αλλά απλά να συζητήσει μαζί σας κάποιο θέμα του. Ο τύπος 1 θα τον καταλάβει γιατί μπορεί να χει βιώσει κάτι ίδιο, ο τύπος 2 θα προσπαθήσει να τον καταλάβει κι ας μην τον κατανοεί κι ο τύπος 3 ούτε θα τον κατανοήσει ούτε θα μπορέσει να τον καταλάβει.

Ο καθένας μας έχει τα δικά του δεδομένα.
Για παράδειγμα αν εσύ έχεις 2 τελάρα μανταρίνια στο μπαλκόνι και τρως κάθε μέρα κι έρθει ένας τύπος και σου πει ''το όνειρό μου είναι να χω πολλά μανταρίνια γιατί μ'αρέσουν'' δεν είναι σίγουρο ότι θα κατανοήσει την μεγάλη του αυτή ανάγκη.
Αν κάποτε κι εσύ δεν είχες και μετά απέκτησες, ίσως θυμηθείς πως ένιωθες παλιά και να τον ''νιώσεις''
Αν από πάντα τα είχες , δεν θα τον κατανοήσει πλήρως. Μπορεί να σου φανεί και αστεία η ανάγκη του ή υπερβολική.
Και μην ερμηνεύσετε τα μανταρίνια σαν οποιοδήποτε υλικό αγαθό.
Μανταρίνια υπάρχουν πολλά.
Είναι τα μανταρίνια-καλές καταστάσεις. Τα μανταρίνια-κακές καταστάσεις. Τα μανταρίνια-υλικά αγαθά. Τα μανταρίνια-συναισθήματα. Γενικά μανταρίνι είναι τα πάντα.


Πάνω απ'όλα βγαίνει νόημα απ'τα άρθρα μου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις