Η τεχνολογία, κάποιοι άνθρωποι κι ένας απορροφητήρας.

 Όταν ξεκινάς να ασχολείσαι με το μέσα σου λίγο παραπάνω το κάνεις βασικά γιατί κάτι δε σου αρέσει, κάτι σε δυσκολεύει και θέλεις να το αλλάξεις. Οπότε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ασχολείσαι με τα λάθη σου, τα στραβά σου, τα μειονεκτήματα σου, τα μη λειτουργικά χαρακτηριστικά σου. Συνήθως δηλαδή στην ψυχουλόγκα σου πας και λες ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. Κάνοντας όμως αυτό το απολύτως λογικό πράγμα αρχίζεις και ξεχνάς σιγά σιγά όλα τα καλά σου. Θέλω να πω, πριν 10 χρόνια που ήσουν κάπως, ακόμα και τις 7 πληγές του Φαραώ να θεωρείς ότι είχες πάνω σου, σίγουρα είχες και κάποια καλά χαρακτηριστικά. Δεν είναι ότι ήσουν σε μια σπηλιά και εμφανίστηκες τη μέρα που συνειδητοποίησες τις γνωσιακές σου διαστρεβλώσεις. Δηλαδή όσο και να νιώθεις ότι γεννήθηκες ξανά , ε είχες γεννηθεί και κάποτε κανονικά το 1992. Παρά τις 7 πληγές του Φαραώ, πέντε πράγματα τα κατάφερες στη ζωή σου. 

Ε πώς τα κατάφερες; Μαγικά δεν έγινε κάτι. 

Νομίζω πως η τεχνολογία, κάποιοι άνθρωποι κι ο απορροφητήρας δεν μας αφήνουν να ακούσουμε τις σκέψεις μας και να βρούμε τις απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έχουμε κάνει ακόμα στον εαυτό μας. Κι ο μόνος τρόπος να καταλάβουμε τη διαφορά του πριν και του μετά είναι να κλείσουμε τις συσκευές, να πούμε αντίο και να κλείσουμε τον απορροφητήρα. Σε όλους μας έχει τύχει να ανοίξει η μαμά τον απορροφητήρα και όταν τον κλείσει να σκεφτούμε ''πω πω αυτό ήταν που με ενοχλούσε τόση ώρα και τρέλαινε το μυαλό μου;'' Δεν είναι ότι κάποιοι άνθρωποι θέλουν το κακό μας. Είναι ότι εμείς βάζουμε κάποιους ανθρώπους στη ζωή μας γιατί δεν αντέχουμε να μείνουμε μόνοι μας με τις σκέψεις μας. Κι αν αυτή ήταν η ανάγκη μας με γεια μας με χαρά μας. Αλλά για πόσο;

O μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις ένα συναίσθημα είναι να το νιώσεις. Κι αν θέλεις να σε μάθεις πρέπει να σου κάνεις ερωτήσεις. Κι αν θέλεις να απαντήσεις στις ερωτήσεις σου πρέπει να είσαι απολύτως ειλικρινής με σένα. Είσαι εσύ κι ο εαυτός σου. Δεν ακούει κανείς. Είναι φοβερό που δεν έχεις τα κότσια να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Κι αν θέλεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου πρέπει να αποδεχτείς, πριν καν ξεκινήσεις την κουβέντα, ότι είσαι ένας ατελής άνθρωπος όπως και όλοι οι άνθρωποι γύρω σου.

Λοιπόν άκου. Καλοκαιράκι, μπαλκονάκι, φώτα σβηστά, κινητό κλειστό, τηλεόραση κλειστή, υπολογιστής-ταμπλετ/μαμπλετ/σαμπλετ κλειστά. μουσικές κλειστές, όχι ποτά-όχι καπνοί. Εσύ και το βρακί σου και τ'αστερια στον ουρανό. Κάτσε λίγο έτσι και άκου τι ιστορίες θα σου πει το κεφάλι σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις