Το πρώτο κομμάτι του ντόμινο

Πρόσφατα είδα ένα βίντεο το οποίο δεν μπορώ να βρω για να σας το δείξω.
Έλεγε λοιπόν πώς αν δεν καταφέρνουμε κάτι αυτή τη στιγμή μπορεί να φταίει το ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.
Αν σκεφτούμε κάτι που καταφέραμε μετά από πολλές προσπάθειες θα δούμε ότι χρειάστηκε να μεσολαβήσει λίγη ζωή μέχρι να βρούμε εκείνον τον τρόπο που θα μας οδηγούσε στην επιτυχία.

Όταν ξεκινάμε την προσπάθεια για κάτι ,αναμφίβολα θα καταλήξουμε και σε λάθη τα οποία θα μας πάρει ένα χρονικό διάστημα να τα συνειδητοποιήσουμε, να τα αποδεχτούμε, να τα κατανοήσουμε και να τα αφήσουμε πίσω για να δοκιμάσουμε έναν καινούριο τρόπο. Φανταστείτε ότι μπορεί να μην τα συνειδητοποιήσουμε ποτέ γιατί δεν ήρθε ποτέ εκείνη η σκέψη που θα μας έκρουε τον κώδωνα του λάθους. Ή μπορεί να τα συνειδητοποιήσουμε και να μη μπορέσουμε να τα αποδεχτούμε λόγω της τελειομανίας μας και εν τέλει να μην κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε τον φαύλο κύκλο στον οποίο θα καταλήξουμε. Ή μπορεί να τα αποδεχτήκαμε αλλά να μην μπορέσαμε να τα κατανοήσουμε για να τα λύσουμε. Ή τέλος μπορεί να τα κατανοήσαμε και να μην μπορέσαμε να τα αφήσουμε πίσω αλλά να επιτρέψαμε να μας στιγματίσουν μέχρι το τέλος μας. Να φορέσαμε την ταμπέλα.
Οπότε δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι μέχρι να βρουν την πολυπόθητη λύση και να πετύχουν τον στόχο τους μπορεί να έπλεαν σε μια θάλασσα θλίψης για μήνες και χρόνια. Γιατί χρειάζεται κάθε φορά μια απροσδιόριστη ποσότητα ζωής,εμπειρίας, σκέψεων, πράξεων, πισογυρισμάτων, φιλοσοφικών αναζητήσεων μέχρι να καταλήξουμε να πούμε το ''μα καλά, πώς δεν το έβλεπα τόσο καιρό;''
Πώς μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ώστε να μην μας πάρει 10 χρόνια να συνειδητοποιήσουμε τι μας γίνεται και ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΣΤΡΑΒΑ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΗΚΕ;
Από ότι καταλάβαμε όλοι αυτό που μας πάει ένα βήμα παραπάνω είναι η εμπειρία που προσφέρει η ίδια η ζωή. Άρα το ερώτημα είναι πώς μπορώ να κλέψω 5 χρόνια εμπειρίας και να τα βάλω μέσα σε ένα κουτάκι ημερών. Η απάντησή μου σε αυτό είναι : ερεθίσματα.
Λοιπόν, είναι φοβερό το πόσο σοκαρισμένος μπορεί να είσαι μετά την ανάγνωση ενός βιβλίου που κάποιος σου πρότεινε ή τυχαία διάλεξες γιατί μέσα σε 2 μέρες ανάγνωσης συνειεδητοποίησες με κάποιον περίεργο και παραφυσικό τρόπο γιατί τόσα χρόνια δεν καταφέρνεις να κάνεις σωστά τα μακαρόνια.
Εξίσου φοβερό είναι το πόσο φωτισμένος μπορείς να νιώσεις μετά τη συζήτηση με κάποιον άγνωστο άνθρωπο ή με κάποιον πολύ γνωστό τον οποίο ακούς προσεκτικά χωρίς να σκέφτεσαι τι θα απαντήσεις , σου παραθέτει τη φιλοσοφία της ζωής του κι εσύ είσαι πρόθυμος να τη δεχτείς βάζοντας για λίγο πίσω τη δική σου. Ξαφνικά κοιτάς τον κόσμο με δύο νέα ζευγάρια μάτια και συνειδητοποιείς τι σε φοβίζει και κάθεσαι σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει ή σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί.
Άλλο τόσο φοβερό είναι να χαζεύεις στο youtube και να καταλήγεις να βλέπεις βίντεο με τη ζωή στο Πακιστάν και τότε βιώνεις μια συμπαντική έκρηξη μέσα στο κεφάλι σου, ένα νέο big bang και ξυπνάς από τον ύπνο που ήσουν βυθισμένος τόσα χρόνια. (όχι motivational video. δεν λειτουργούν καθόλου)
Ή κάποιο βράδυ κάποτε μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα αποφασίζεις να πας σε εκείνο το ΠΑΡΤΙ που βαριόσουν να πας και συμβαίνει κάτι τόσο συνταρακτικό που κάνει στον εγκέφαλό σου επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων με αποτέλεσμα από εκείνη τη νύχτα και μετά να μην είσαι ο ίδιος άνθρωπος.

Πάντα πίστευα ότι χρειάζεται μια συγκεκριμένη σκέψη μια απροσδιόριστη στιγμή ώστε να ξεχειλίσει το ποτήρι και να παρθεί η απόφαση για να αρχίσει κανείς μια μεγάλη αλλαγή. Για να ξεχειλίσει όμως ένα ποτήρι πρέπει να το γεμίσεις νερό. Με άλλα λόγια πρέπει να παίζεις με την τύχη σου. Να αλλάζεις κάθε τόσο τον δρόμο για τη δουλειά. Να στρίψεις μια φορά αριστερά αντί για δεξιά. Να πας από γύρω. Να κατεβάσει εκείνο το βιβλίο από τη βιβλιοθήκη που το έχεις αγοράσει πριν 4 χρόνια. Να κοιτάξεις εκείνο το άλμπουμ με τις φωτογραφίες που ήσουν 5 χρόνων κι είχες 15 όνειρα , να συγκινηθείς, να πιεστείς, να ταρακουνηθεί αυτό που έχεις μέσα σου, να νιώσεις ότι είσαι ζωντανός κι ότι έχεις δύναμη κι επιρροή στα πράγματα. Χρειάζεται να προκαλείς τις καταστάσεις.

Ή θα πεθάνεις κυνηγώντας την ουρά σου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις