Μην αντιστέκεσαι, μην αντιστέκεσαι...κάνε ένα βήμα κι ΕΣΥ

Κάποιες φορές υπάρχουν ανακοινώσεις για τις επερχόμενες αλλαγές που μας αφήνουν περιθώριο να τις επεξεργαστούμε προτού έρθει η στιγμή να τις βιώσουμε. Αυτό δεν τις κάνει απαραίτητα πιο εύκολες, αλλά το γεγονός ότι μας δόθηκε ένα χρονικό διάστημα για να καταστρώσουμε ένα Α σχέδιο προσαρμογής είναι θετικό.
Κάποιες άλλες φορές όμως οι αλλαγές έρχονται απροειδοποίητα και μάλιστα τις συνειδητοποιούμε όταν φτάνει η στιγμή που δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε κι εμείς. Πριν από αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε και να δρούμε με τον ίδιο τρόπο που σκεφτόμασταν και δρούσαμε πριν έρθουν, με αποτέλεσμα κάτι να μην κολλάει-κάτι να μην κυλάει και να νιώθουμε μια δυσλειτουργία στον αέρα.
Η αντίσταση στην αλλαγή θα είχε κάποιο νόημα αν ξέραμε πως υπάρχει κάποιο περιθώριο να αλλάξει η αλλαγή. Περίεργο ακούστηκε αυτό.
Αν σκεφτούμε ότι η αλλαγή είναι το πρόσωπο Α κι εμείς το πρόσωπο Β , τότε θα ζητούσαμε έναν συμβιβασμό, μια μέση λύση. Κάπως έτσι λειτουργούν οι σχέσεις.
Όμως η αλλαγή δεν είναι πρόσωπο, αλλά μια νέα κατάσταση στην οποία το μοναδικό πρόσωπο, άρα και το μοναδικό μεταβαλλόμενο στοιχείο, είμαστε εμείς.
Όταν δε, δεν υπάρχει επιλογή να φύγεις μακριά από την αλλαγή, καθώς η φυγή μπορεί να μην είναι λύση αλλά είναι μια απόφαση, τι σου μένει να κάνεις;
Να προσαρμοστείς και να κάνεις την αλλαγή δική σου.
Να αλλάξεις τόσο όσο να μπορείς να νιώθεις ότι έφερες την αλλαγή στα δικά σου μέτρα.
Στη ζωή υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση και πολλές οπτικές γωνίες για να την αντικρύσεις.
Μπορείς να παραπονιέσαι για τα αρνητικά, ή να χαίρεσαι με τα θετικά.
Μπορείς να δώσεις ένταση στα πλεονεκτήματα ή στα μειονεκτήματα.
Μπορείς να μείνεις στάσιμος ή να ωθήσεις τον εαυτό σου ένα βήμα πιο πέρα.
Το ότι μέχρι την αλλαγή λειτουργούσες με έναν συγκεκριμένο τρόπο δεν σημαίνει ότι αυτός ο τρόπος σε χαρακτηρίζει και δεν μπορείς να τον αναδιαμορφώσεις. Σημαίνει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως αρκετά μεγάλο, αυτός ο τρόπος ήταν λειτουργικός για σένα.

Οι εποχές αλλάζουν.
Εσύ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις